1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da kaba sürücülere ceza yağdı
Erzurum'da kaba sürücülere ceza yağdı

Erzurum'da kaba sürücülere ceza yağdı

Erzurum’da vatandaşlara kötü muamelede bulunan otobüs sürücülerine ceza yağdı. Aylarca görüntüleri tek tek inceleyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, yolculara hakaret eden ve kural ihlali yapan sürücülere toplamda 216 bin 150 TL

A+A-

Gazete Güncel- Son dönemlerde vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine düğmeye basan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, hata yapan şehir içi otobüs sürücülerini affetmedi.  Ulaşım ağındaki tüm otobüslerin görüntülerini aylarca titizlikle inceleyen Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, sürücülerin tüm kural ihlallerini not aldı.

Özel halk otobüsleri, her birinde bulunan güvenlik kameralarıyla 7/24 saat inceleniyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uydu Takip Sistemi ve MOBESE Merkezi’nde görevli ekipler, bilgisayar başında gözlerini bir an olsun ayırmadan takibi sürdürüyor. Otobüsleri içerisi kameralarla anlık izlenirken, konumları ise uydu aracılığıyla takip ediliyor. Öte yandan vatandaşlar yaşadıkları sorunları dilekçe ile Ulaşım Daire Başkanlığı’na şikâyette bulunabiliyor. Ayrıca 442 344 16 25 numaralı hattan sözlü şikayet de yapılabiliyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre otobüs şoförlerinin yolcuya hakaret etmesi, durağa kurallara uygun yaklaşmamak, zorunlu haller dışında durakta fazla beklemek, havalı korna kullanma, hat güzergâh ve rotasyon programına uyulmaması gibi nedenlerle yılbaşından bu yana 216 bin 150 TL idari para cezası uygulandı.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.