1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ErzurumKart sorunları çözüldü
ErzurumKart sorunları çözüldü

ErzurumKart sorunları çözüldü

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Erzurum Kart uygulaması ile ilgili ilişkin vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

A+A-

Gazete Güncel- Vatandaşların Erzurum Kart uygulamasıyla ve Kiosk cihazları ile kart yüklemesi yaparken onay mesajı görmedikleri işlemlerin başarısız olabileceği, ücretin hesaptan çekilmesi durumunda ise en geç 5 iş günü içinde geri iade edildiği kaydedildi.

1 Temmuz’dan itibaren otobüslerde nakitle binişin kaldırıldığını hatırlatan yetkililer vatandaşların kart ile otobüse bindiğinde tüm bilgilerinin görülebildiği, bu sayede güvenliğin de sağlandığı ifade etti.  Nakit biniş yasağının, 3 Haziran’dan itibaren çeşitli yollarla halka duyurulduğunu anlatan yetkililer, kartı olmayanlar için QR kart ve kredi kartı gibi alternatiflerin mevcut olduğu belirtti.

Türkiye’ ilk ve tek

ErzurumKart uygulamasının Türkiye’de internetsiz kullanılabilen ilk ve tek uygulama olduğu öğrenildi. Vatandaşın internet olmadan da QR kart ile otobüse binebildiği ifade edildi. Çalışmayan Kiosk cihazlarının kötü niyetli vatandaşlar tarafından tahrip edildiği ve bu yüzden çalışmadığı ifade edildi.

 

Ayşe Nur ERDOĞDU/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum