1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'un sebze deposu
Erzurum'un sebze deposu

Erzurum'un sebze deposu

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi şehrin sebze ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. Merkeze 17 kilometre uzaklıktaki köy, yaptığı üretimlerle marka olma yolunda ilerliyor.

A+A-

Gazete Güncel- Üretimini yaptığı sebzeleri Erzurum ve çevre illere gönderen Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’ndeki üreticiler bu alanda şehirde lider konumda. Özellikle lahana alanında bir marka haline gelmiş olan Söğütlü Mahallesi, şehrin lahana ihtiyacının yaklaşık yüzde 40’lık kısmını karşılıyor. ‘Söğütlü Lahanası’ ismiyle satış yapan manavlar, müşterileri ‘Söğütlü’ markasının çektiğini söylüyorlar.

Söğütlü Mahallesi’nde binbir emek ile üretilen patates, fasulye, kabak, salatalık, ıspanak, semizotu,  marul, , taze soğan,  dereotu, lahana, havuç, ıspanak,  pazı,  karaturp ve kırmızıturp mahsulleri özenle toplanıyor, yıkanıyor daha sonra pazarlara, hallere, manavlara ve marketlere gönderiliyor.

‘Söğütlü Mahallesi kendini aştı’

Erzurum Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Selami Bağışlı, Söğütlü Mahallesi’nin sebze üretimi konusunda kendini aştığını söyleyerek, “Söğütlü Mahallesi özgüvenli çalışmasıyla bu konuda kendini aştı. Ürettikleri sebzeler organik ve kalitelidir. Erzurum’un sebze ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor. Tarıma özverili toprakları ve tarıma verilen önemleri ile kendilerini bu konuma getirdiler. Ürettikleri tarım ürünleri her geçen yıl artmakta olup diğer köylere örnek oluyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Bir markayız’

Söğütlü Mahallesi Muhtarı Seyfettin Küçükler, bir marka olduklarını dile getirerek, “Mahallemiz üretimiyle kendini bir marka haline getirmiş durumda. Üretimimiz her geçen yıl artıyor. Ürettiğimiz organik sebzelerimiz ile ürünlerimiz bir marka haline geldi. Elimizden gelen tüm imkânlar dâhilinde müşterilerimize en taze şekilde ürünlerimizi satıyoruz. Ürün çeşitliliğimiz sayesinde pazarımız daha geniş durumda. Nerdeyse her sebzeyi mahallemizde görebilirsiniz. Ürünlerimizden herkes çok memnun, vatandaşlar sebze alırken manavlara ‘ Söğütlü’nün mahsulümü?’ diye soruyorlar, bu durum da tabi ki bizi epey mutlu ediyor” diye konuştu.

Turistlerin uğrak yeri

Köyün turistik açıdan da ön planda olduğunu söyleyen Küçükler, “Mahallemizdeki Balıklı Göl’ümüz özellikle hafta sonu olmak üzere neredeyse her gün köyümüze turist çekiyor. Büyükşehir Belediye’mizin bakım ve onarımını yaptığı gölde birçok kamelya bulunmakta olup, yeşillik alanları sayesinde piknik severlerin vazgeçilmezi konumunda” dedi.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum