1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Ilıca turizm statüsünü kaybetti!
Ilıca turizm statüsünü kaybetti!

Ilıca turizm statüsünü kaybetti!

Kentin 2025 EİT Turizm Başkenti seçildiği dönemde alınan bu karar, kamuoyunda tepkilere neden oldu. Karar muhalif belediyeye gözdağı diye yorumlanırken Yeniden Refah Partili Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, “Cumhurbaşkanımızın takdiri” dedi.

A+A-

Gazete Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan kararla, Erzurum Ilıca Termal Turizm Merkezi’nin statüsü iptal edildi. Karar doğrultusunda, Erzurum Ilıca bölgesinde termal turizm merkezi olarak tanımlanan alanlar, artık bu statüye sahip olmayacak ve bölgeye yatırım yapmak isteyen girişimcilere teşvik sağlanmayacak.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4’üncü Turizm Bakanları Toplantısı’nda 2025 EİT Turizm Başkenti seçilen Erzurum, Türk dünyasını ağırlamaya hazırlanırken alınan bu karar kamuoyunda tepkilere neden oldu. Alınan karar turizmde marka olma yolunda ilerlemeye çalışan kentte şaşkınlığa neden oldu.

Bölgede bulunan Ilıca Termal Tesislerinin işletmesi de 31 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Aziziye Belediyesi’nde bulunuyor.

Konuyla ilgili Pusula’ya konuşan Yeniden Refah Partili Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, “Resmi Gazete’de çıkan kararın gerekçesini bilmiyorum. Cumhurbaşkanımızın takdiri. İlla ki onunla ilgili çalışıp da orayla ilgili gerekçe bulup iptal edilmiş. Bizi değil birkaç ilçeyi daha iptal etmişler. Farklı bir şey düşünmüyorum. Gerekçesini de görürsem daha net konuşurum. Yerinde bir karar ya da değil diyemiyorum” dedi.

‘Teşvik programından yararlanan olmamış’

Bölgede bu zamana dek teşvik programlarından yararlanılmadığını belirten Başkan Akpunar, “Burası 20 yıldır programa alınmış, teşvikten faydalanılması için, ancak faydalanılmamış. Biz duruma bakacağız. Yeniden alt yapısını yapıp teşvik için müracaat ederiz. Bizim yerimiz turizm. Buradaki ibare, turizmle ilgili teşvik sadece bu belgeyle özel yapılan iş ve işlemlerde devletten çeşitli teşviklerden faydalanılmasıdır. Onun dışında turizmle ilgili, kaplıcalarımızla, termalimizle ilgili herhangi bir kısıtlama yok. Teşvik anlamında bu saatten sonra kısıtlama olabilir. Çünkü iptal edilmiş. Ama bu iptal edildi de bir daha olmayacak anlamına gelmez. Yeniden çalışırız” diye konuştu.

‘Geri alacağız’

İptal edilen statüyü ‘Aziziye’ adıyla yeniden almak için çalışma başlatacaklarını aktaran Akpunar, “Önümüzü kesmekten ziyade tekrar azimlendik, 20 yıldır faydalanan olmamış diye bu iptal edilmiş. Ama bundan sonra yeniden teşvik belgesini aldığımız zaman aynı hataya düşmeyiz. Ben böyle değerlendiriyorum. Zaten faydalanılmayan bir teşvik belgesinin de olup olmamasının anlamı yok. Bu saatten sonra Aziziye ilçesi olarak başvurup aldığımız zaman, ondan artık faydalanmak için gayret gösteririz. Geçmişte Ilıca olarak bu alana girmiş, şimdi nasip olursa Aziziye adıyla müracaat ederiz. Bunun için çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

Tesis kapatıldı zannedenlere açıklama

Öte yandan belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı. Çıkan kararın vatandaşlar tarafından Ilıca Termal Tesisleri’nin kapatıldığı şeklinde anlaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu karar kamuoyunda ne yazık ki, Ilıca Termal Tesisleri’nin kapatıldığı ve artık hizmet veremeyeceği şeklinde yanlış bir algının oluşmasına neden olmuştur. Böyle bir durum söz konusu olmadığı gibi, alınan karar ise sadece termal turizm yatırım alanlarıyla ilgilidir. Dolayısıyla tesislerimiz açık olup, yakında devreye alınacak yeni VIP aile kabinleri ve Bungalov Evlerle birlikte hizmet vermeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, yatırım sezonuna termal hamleyle start vermiş, geçtiğim ay Ilıca Termal Tesisleri’nin hemen yanı başında yeni bir sondaj çalışması başlatmıştı.

Manolya BULUT-Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.